Buitenschoolse Opvang (BSO)

Bij de SKH bieden wij op diverse locaties in Haren buitenschoolse opvang (BSO) aan. Deze locaties zijn gekoppeld aan de basis scholen en bieden opvang aan kinderen in een specifieke leeftijdscategorie:

 • BSO Mikmak (Hemsterhuislaan) – voor kinderen van 4 t/m 12 jaar van de St. Nicolaasschool.
 • BSO Erasmusheem (Erasmuslaan) – voor kinderen van 7 t/m 12 jaar van de St. Nicolaasschool.
 • BSO Heksenketel (Mellenssteeg) – voor kinderen van 4 t/m 6 jaar van O.B.S. de Wissel en G.B.S. het Mozaïek.
 • BSO Drakenland (Mellenssteeg) – voor kinderen van 7 t/m 12 jaar van O.B.S. de Wissel en G.B.S. het Mozaïek.
 • BSO Tovenaar (Waterhuizerweg) – voor kinderen van 4 t/m 6 jaar van O.B.S. de Brinkschool.
 • BSO SimSalaBrink (Oude Brinkweg) – voor kinderen van 4 t/m 6 jaar van O.B.S. de Brinkschool.
 • BSO Rijmelarij (Rummerinkhof) – voor kinderen van 7 t/m 12 jaar van O.B.S. de Brinkschool.
 • BSO Bibelebontse Borg (Wederikweg) – voor kinderen van 4 t/m ongeveer 7 jaar van C.B.S. de Borg.
 • BSO Merlijn (Waterhuizerweg) – voor kinderen van 7 t/m 12 jaar van C.B.S. de Borg.
 • BSO Peter Pan (Rummerinkhof) – voor kinderen van 4 t/m 6  jaar van de Peter Petersenschool.
 • BSO Op Stelten (Scharlakenlaan) – voor kinderen van 7 t/m 12 jaar van de Peter Petersenschool, C.B.S. de Borg, O.B.S. de Wissel en G.B.S. het Mozaïek.
 • De Reuze BSO (Biotoop, Kerklaan) – voor kinderen van 7 t/m 12 jaar van de Peter Petersenschool.
 • BSO Guyot (Rijksstraatweg) – voor kinderen van 4 t/m 12 jaar van de Guyotschool.


Aspecten bij de BSO zijn voor ons: warmte, veiligheid, uitdaging en mogelijkheid tot verdere ontplooiing. In de groep is ook aandacht voor het individuele kind. We vinden het belangrijk dat uw kind respect heeft en ontwikkelt voor zichzelf, een ander en de omgeving. Uitgangspunt is dat de BSO vrije tijd is voor kinderen waar wel allerlei activiteiten worden aangeboden. Op de groep kan uw kind allerlei spelletjes doen, knutselen, kleuren en dergelijke, tafeltennissen en voetballen, computeren en vele soorten fantasiespelen. Er worden ook regelmatig workshops georganiseerd.

Iedere BSO locatie heeft een vaste samenstelling en een eigen groepsruimte. Op de BSO wordt gewerkt met tafelgroepen/mentorgroepen. Een tafelgroep bestaat uit maximaal tien kinderen en een vaste pedagogisch medewerker. Bij kinderen van acht jaar en ouder mogen we vijftien kinderen in een tafelgroep plaatsen met een vaste pedagogisch medewerker. Wanneer uw kind op de BSO aankomt wordt er gezamenlijk gegeten en gedronken in de tafelgroep. De pedagogisch medewerker is de mentor voor uw kind in zijn/haar tafelgroep.

Kinderen worden na schooltijd opgevangen tot 18.00 uur en op marge- en vakantiedagen van 8.00 – 18.00 uur. Voorschoolse opvang wordt geboden van 7.30 – 8.30 uur.

Neem contact op voor meer informatie of kom een keertje kijken

Onze medewerkers van de planning en plaatsing vertellen graag meer over onze kinderdagopvang locaties en de contract mogelijkheden. Miranda Stavenga en Ingrid Adema zijn op maandag tot en met vrijdag overdag telefonisch bereikbaar. Een e-mail bericht sturen is ook mogelijk.

Een keer langskomen om onze locaties te bekijken is altijd mogelijk. Loop gerust eens binnen of maak een afspraak via administratie@kinderopvangharen.nl. U bent van harte welkom!

Informatie ouders pedagogisch coach en beleidsmedewerker 2020