Dribbel

DribbelKDV Dribbel aan de Hemsterhuislaan 4

Kinderdagverblijf Dribbel is gevestigd in een voormalige kleuterschool aan de Hemsterhuislaan 4 in Haren. De locatie ligt op korte afstand van de af- en oprit van de A28. Je kunt deze locatie gemakkelijk bereiken per auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op deze locatie worden de kinderen opgevangen in hun eigen ruime groepsruimten met slaapkamers, waar wordt gespeeld, geslapen en gegeten. Er is naast volop speelruimte een keuken, een eetgedeelte en een verschoonruimte. Elke groep beschikt over 2 ruime slaapkamers waar elk kind zijn of haar eigen bedje heeft. Voor wie dat wenst bieden we de mogelijkheid om kinderen buiten te laten slapen in speciale buitenbedjes. Het gebouw is volledig transparant en voldoet daarmee aan het ‘’vier-ogen-principe’’. Zo heeft elke deur een raam en kun je vanaf de gang in alle groepsruimten kijken.

Het gebouw ligt in een prachtige groene omgeving en heeft enorm veel buitenruimte met veel gras en ontdekkingspaadjes. Hier is alle mogelijkheid voor motorische activiteiten als fietsen, rennen, glijden of hutten bouwen en ander bewegingsspel. Er is er een gezamenlijke grote tuin en daarnaast beschikt elke groep ook over een eigen tuin direct grenzend aan de groepsruimte. We streven er naar om elke dag met alle kinderen naar buiten te gaan, weer of geen weer. Ook wandelen we zeer regelmatig en gaan de kleinsten dan mee in onze grote bolderkarren.

Verticale groepen
Op kinderdagverblijf Dribbel worden kinderen vanaf ongeveer 10 weken tot 4 jaar opgevangen op 3 verticale groepen. In een verticale groep verblijven kinderen van 0 tot 4 jaar. Kinderen blijven gedurende hun hele kinderdag verblijf tijd op dezelfde groep. Er is sprake van een vaste stamgroep. In een groep worden maximaal 16 kinderen opgevangen door 3 vaste krachten en een stagiaire. Een verticale groep lijkt het meest op de thuissituatie. Het is fijn dat broertjes en zusjes bij elkaar zijn op het kinderdagverblijf. Het stimuleert bovendien de taalontwikkeling en de sociale vaardigheden van je kind. Door de mix van leeftijden leren ze continu van elkaar. Ze trekken bijvoorbeeld samen hun jas aan of helpen elkaar met knutselwerkjes. Ook leren ze om rekening te houden met elkaar. En baby’s genieten vaak enorm van de energie en aandacht van de peuters.

3+ groep
Gedurende de ochtenden is er een peuter+ groep. Deze vind plaats in een aparte groepsruimte. Er worden op deze groep door medewerkers van de verticale groepen extra uitdagende activiteiten aangeboden aan de peuters van de verticale groepen, passend bij de leeftijd. Er wordt per dag gekeken welke kinderen er in aanmerking komen voor deze groep. De samenstelling van de groep verschilt per keer zodat we alle peuters aan bod kunnen laten komen.

VVE programma/ Boekstart
Leuk om te noemen is dat wij de eerste officiële boekstart kinderopvang locatie zijn in Haren. Boekstart stimuleert het (voor) lezen met baby’s en peuters. Dribbel beschikt over een ruime ‘’bibliotheek’’ die continue wordt bijgewerkt en aangevuld. Ook krijgen kinderen elk jaar een leesboekje cadeau op hun verjaardag. Een van onze pedagogisch medewerkers is een gecertificeerde voorlees coördinator. Meer informatie vind u op www.boekstart.nl

Springlab beweegvloer.
KDV Dribbel beschikt over een beweegvloer van springlab. Deze Beweegvloer is speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters in samenwerking met wetenschappers, pedagogisch experts en kinderen zelf. De beweegvloer combineert bewegen, spelen, ontdekken, sociale interactie en leren in een compleet nieuwe leerervaring voor jonge kinderen. Alle kinderen vinden het geweldig en gaan iedere dag weer vol enthousiasme aan de slag op de beweegvloer!

Bekijk inspectierapport GGD Inspectierapport KDV Dribbel_30-4-2024