Reuze BSO

 

Zoek je een avontuurlijke BSO locatie en ben je 7 jaar of ouder? Dan is de Reuze BSO echt een plek voor jou! Jarenlang heeft de SKH kinderen een groep oudere kinderen opgevangen in zorgboerderij de Mikkelhorst. Deze ruimte was een groot succes, mede door de mogelijkheden op het buitenterrein. Kinderen die affiniteit hebben met het buitengebeuren, hadden hier een heerlijke plek. In 2015 werd duidelijk dat de Mikkelhorst het huurcontract met de SKH per eind 2016 ging ontbinden. De zoektocht naar een vervangende locatie werd gezocht en gevonden bij de Biotoop aan de Kerklaan in Haren. De Biotoop is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een centrale plek in Haren en veel partijen in en rond Haren maken gebruik van het gebouw en het terrein. De SKH sluit hier graag bij aan.

In de Biotoop hebben wij een eigen ruimte tot onze beschikking, die samen met de hal gebruikt kan worden. Naast de groepsruimte is er een kleine ruimte, voor opslag en waar in overleg een paar kinderen even rustig kunnen zitten/werken. Net als bij de andere locaties voor oudere kinderen hanteren wij een aantal criteria voor plaatsing: dat kinderen over een redelijke mate van zelfstandigheid beschikken en 7 jaar of ouder zijn.

Deze locatie biedt plek aan maximaal 24 kinderen. Wij zijn hier geopend op maandag, dinsdag en donderdag in schoolweken. In schoolvakanties gaan de kinderen van de Reuze BSO naar BSO Op Stelten. Omdat de locatie gevestigd is in een groot gebouw met een groot buitenterrein, werken er 2 pedagogisch medewerkers, die ondersteuning krijgen van een stagiaire.

Op onze bijzondere locatie in de Biotoop bieden wij de kinderen een zeer divers activiteitenaanbod op het gebied van kunst, theater/ dans en het buiten leven. Natuurlijk is er daarnaast ook de mogelijkheid om gewoon een boekje te lezen, te knutselen of een spelletje te spelen. Bij alle locaties voor oudere kinderen speelt hun inspraak een grote rol. Zij bepalen samen met de pedagogisch medewerkers hoe invulling wordt gegeven aan de activiteiten/dagprogramma. Kinderen van de Peter Petersen School worden bij de Reuze BSO opgevangen. In overleg is het halen en brengen naar een sport of bijvoorbeeld muziekclub mogelijk, u kunt deze wens bij de medewerkers op de groep neerleggen. Zij bekijken of de groep het vervoer toelaat.

Inspectierapport_Reuze BSO_16-04-24