Reuze BSO

Zoek je een avontuurlijke BSO locatie en ben je 8 jaar of ouder? Dan is de Reuze BSO echt een plek voor jou! Jarenlang heeft de SKH kinderen in de leeftijd van 8 jaar en ouder opgevangen in zorgboerderij de Mikkelhorst. Deze ruimte was een grote succes, mede door de mogelijkheden op het buitenterrein. Kinderen die affiniteit hadden met het buitengebeuren, hadden hier een heerlijke plek. In 2015 werd duidelijk dat de Mikkelhorst het huurcontract met de SKH per eind 2016 ging ontbinden. De zoektocht naar een vervangende locatie werd gezocht en gevonden bij de Biotoop aan de Kerklaan in Haren. De Biotoop is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een centrale plek in Haren en veel partijen in en rond Haren maken gebruik van het gebouw en het terrein. De SKH sluit hier graag bij aan.

In de Biotoop hebben wij een eigen ruimte tot onze beschikking, die samen met de hal gebruikt kan worden. Naast de groepsruimte is er een afgesloten kantoor, voor opslag van administratie en persoonlijke eigendommen. Net als bij de andere locaties voor oudere kinderen hanteren wij een aantal criteria voor plaatsing: dat kinderen over een redelijke mate van zelfstandigheid beschikken en 8 jaar of ouder zijn.

Deze locatie biedt plek aan maximaal 30 kinderen. Wij zijn hier geopend op maandag, dinsdag en donderdag in schoolweken. In schoolvakanties gaan de kinderen van de Reuze BSO naar BSO Op Stelten. Omdat de locatie gevestigd is in een groot gebouw en een groot buitenterrein, werken er minimaal 2 pedagogisch medewerkers, die ondersteuning krijgen van een stagiaire.

Naast de eigen groepsruimte kan in overleg met de beheerders van de Biotoop gebruik worden gemaakt van diverse ruimten in het gebouw. Hierbij valt de denken aan de theaterzaal en de keuken. Op deze manier kunnen wij een zeer divers activiteitenaanbod bieden op het gebied van creativiteit, theater/ dans en buiten leven. Natuurlijk is er daarnaast ook de mogelijkheid om gewoon een boekje te lezen, te knutselen of een spelletje te spelen. Bij alle locaties voor oudere kinderen speelt hun inspraak een grote rol. Zij bepalen samen met de pedagogisch medewerkers hoe invulling wordt gegeven aan de nieuwe locatie.  Kinderen van alle scholen kunnen worden geplaatst op de locatie bij de Biotoop. Om logistieke redenen kunnen alleen kinderen van de Peter Petersenschool, CBS Borg, OBS Brinkschool en OBS de Wissel onder begeleiding, fietsend, van school worden gehaald. Kinderen van andere scholen zijn ook welkom, maar moeten zelfstandig naar de BSO komen. In overleg is het halen en brengen naar een sport of club mogelijk en kan er ook gekeken worden of de medewerkers kinderen een stuk richting huis fietsen. In beide gevallen geldt dat de groep het moet toelaten.

Inspectierapport Reuze BSO 23-11-18