BSO Op Stelten

 

BSO Op Stelten is een locatie waar de kinderen werken aan steeds meer zelfstandigheid. Wij begeleiden en helpen de kinderen bij het ‘groter groeien’; wij vinden het erg belangrijk dat de kinderen voor zichzelf op durven en kunnen komen.  Kinderen hebben een stem in het aanbod van activiteiten. BSO Op Stelten heeft veel mogelijkheden; van huiswerkbegeleiding tot sport- en spelactiviteiten, we stimuleren de creatieve vaardigheden van onze kinderen en regelmatig wordt er iets lekkers gebakken of gekookt in onze ruime keuken.

 

Binnen de Stichting Kinderopvang Haren hebben we BSO groepen voor kinderen van 4 tot 7 jaar en groepen voor kinderen voor kinderen van 7 jaar en ouder. Op de oudere groepen worden de kinderen anders uitgedaagd. De kinderen zijn zelfstandiger en krijgen dus meer eigen verantwoordelijkheid. De activiteiten en spelmaterialen zijn afgestemd op de behoeften van kinderen in deze leeftijdsfase en er is meer ruimte voor de kinderen om hun eigen middag in te delen. BSO Op Stelten is zo’n groep voor oudere BSO-kinderen. We vangen maximaal 48 kinderen op onder begeleiding van 4 pedagogisch medewerkers en een stagiaire. BSO Op Stelten is geopend op maandag, dinsdag en donderdag.

BSO Op Stelten is gevestigd in een gedeelte van de kantine van VV Haren. De ruimte is zo ingericht dat kinderen verschillende activiteiten kunnen ondernemen. Zo is er een afgesloten hoek met een bank, kussens en poefjes waar gelezen kan worden en spelletjes worden gedaan, een hoek met een WII en tafels waaraan de kinderen kunnen knutselen. Kinderen kunnen zelf spelmateriaal pakken uit de verrijdbare kast of kunnen aan de pedagogisch medewerkers vragen om spullen te halen uit de kastenwand in de BSO ruimte. Er wordt ook de mogelijkheid geboden om huiswerk te maken op de BSO, we hebben een speciale ruimte boven de kantine waar kinderen genoeg rust hebben om zich te concentreren. Het maken van huiswerk gebeurt op vrijwillige basis, wat wil zeggen dat het kind of ouder zelf moet aangeven dat het behoefte heeft zijn huiswerk te maken op de BSO.

Verder beschikken we over een grote buitenruimte met een schommel, klimrek, een tafeltennistafel en een groot kunstgrasveld met doeltjes.
Bij BSO Op Stelten heeft de inspraak van kinderen een belangrijke rol. Zo kunnen we enquêtes en kindervergaderingen houden met de kinderen om zo te kijken wat hun wensen zijn ten aanzien van activiteiten, spelaanbod e.d.

Kinderen van basisscholen  de Wissel, het Mozaiek, de Borg en de Peter Petersenschool  worden bij BSO Op Stelten opgevangen. De kinderen komen op de fiets of met bus en taxivervoer naar de BSO.

Bekijk Inspectierapport_BSO OpStelten_08-03-24