BSO Mikmak

Locatie Hemsterhuislaan

De sfeer op BSO Mikmak is vertrouwd en huiselijk. De kinderen hebben hier genoeg te doen, spelen in de kussenhoek of boven in de poppenhoek. Fietsen buiten over de heuvels of rustig lezen op een van de banken. Ook hebben wij een multifunctionele ruimte waarin we leuke en leerzame activiteiten met de kinderen doen. BSO Mikmak is bovenal heel gezellig. Wij willen dat uw kind zich er thuis voelt, kinderen hebben dan ook veel inspraak in wat ze willen doen. Samen spelen in de verschillende ruimtes, buiten spelen, ontspannen op de bank muziek luisteren, spelletjes spelen, of buiten voetballen: op  BSO Mikmak kan het allemaal!

Op BSO Mikmak aan de Hemsterhuislaan vangen wij in zowel school- als vakantieweken op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag  maximaal 50 kinderen op. Alle kinderen gaan naar de St. Nicolaas school en zijn in de leeftijd van 4 tot 7 jaar. Er werken 5  pedagogisch medewerkers op deze BSO. Kinderen stromen door naar een van onze locatie voor oudere kinderen vlak voordat zij 7 jaar worden.

Op BSO Mikmak beschikken we over  twee grote groepsruimten. In centrale groepsruimte hebben we diverse hoeken gecreëerd waar de kinderen rustig op de bank een boekje kunnen lezen, een spelletje kunnen spelen of bouwen in de bouwhoek.  Op de bovenverdieping in de groepsruimte kunnen de kinderen in de poppenhoek spelen. In de centrale groepsruimte is het keukenblok en de 2 grote “stamtafels” waar gezamenlijk gegeten en gedronken wordt. Daarnaast maken we gebruik van het lokaal waar vroeger de peutergroep in zat. Een fijne lichte ruimte met een hoek met banken en een speelhuis. De multifunctionele ruimte, welke ook gebruikt wordt door het KDV, staat een bank met een televisie en tafels om aan te eten en te knutselen. De multifunctionele ruimte gebruiken we ook  om apart  met een kleine groep een activiteit te doen. In de multifunctionele ruimte, die gedeeld wordt met het kinderdagverblijf, is ook de mogelijkheid te spelen.

BSO Mikmak heeft een eigen afgescheiden buitenruimte met mogelijkheden om te fietsen, klimmen en duikelen, met zand spelen, voetballen enz. In 2017 hebben wij prachtig nieuwe klimrekken, schommels en picknicktafels gekregen. Er staat een schuur waar kinderen zelf het spelmateriaal uit mogen halen.

VSO Hemsterhuislaan

SKH biedt aan de Hemsterhuislaan dagelijks vanaf 07.30 uur voorschoolse  opvang (VSO)  aan voor kinderen van de Nicolaas school.  VSO kan bij ons alleen worden afgenomen in combinatie met een contract voor buitenschoolse opvang (BSO).

Wanneer de kinderen ’s ochtends bij de SKH  gebracht worden is er tijd voor een spelletje of een knutselactiviteit. Pedagogisch medewerkers brengen de kinderen lopend naar school en dragen hen over aan de leerkrachten.

Voor meer informatie omtrent het aanvragen van VSO aan de Hemsterhuislaan kunt u contact opnemen met Miranda Stavenga van de afdeling Planning.

Bekijk Inspectierapport_BSO MikMak_17-11-22