BSO Mikmak

Locatie Hemsterhuislaan

De sfeer op BSO Mikmak is vertrouwd en huiselijk. De kinderen hebben hier genoeg te doen, spelen in de kussenhoek of boven in de poppenhoek. Fietsen buiten over de heuvels of rustig lezen op een van de banken. Ook hebben wij een multifunctionele ruimte waarin we leuke en leerzame activiteiten met de kinderen doen. BSO Mikmak is bovenal heel gezellig. Wij willen dat uw kind zich er thuis voelt, kinderen hebben dan ook veel inspraak in wat ze willen doen. Samen spelen in de verschillende ruimtes, buiten spelen, ontspannen op de bank muziek luisteren, spelletjes spelen, of buiten voetballen: op  BSO Mikmak kan het allemaal!

 

BSO Mikmak is een locatie voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar van de Sint Nicolaasschool. De BSO beschikt over 5 stamgroepen verdeeld over 5 groepsruimtes:
mikmak 1: 20 kinderen van 4-7, mikmak 2: 20 kinderen van 4-7, mikmak 3: 10 kinderen van 4-7 en mikmak 4: 24 kinderen vanaf 7 jaar. Mikmak 5 is momenteel nog niet in gebruik. Het biedt daarmee plaats aan maximaal 84 kinderen o.b.v. 8 pedagogisch medewerkers. BSO Mikmak is het hele jaar open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, en vrijdag. Er wordt gewerkt met vaste mentorgroepen, elk kind op BSO Mikmak heeft een mentor.

Men heeft de beschikking over 3 grote groepsruimtes met diverse hoeken en 2 kleinere groepsruimtes waarvan er 1 multifunctioneel is. De spelmogelijkheden in de groepsruimten zijn divers: handenarbeid, tekenen, spelletjes, bouwen, fantasiespelen, zitten en lezen, koken en bakken. Centraal in de ruimtes zijn de  “stamtafels” waar gezamenlijk gegeten en gedronken wordt, spelletjes worden gespeeld en kan worden geknutseld. De multifunctionele groepsruimte is tevens geschikt voor kook en bak activiteiten. In de hal, die gedeeld wordt met het kinderdagverblijf, is ook de mogelijkheid te spelen.

De kinderen worden lopend van school gehaald door de pedagogisch medewerkers. Na het tafelmoment op de stamgroep zijn de kinderen vrij om te gaan spelen waar zij dat fijn vinden, zo kunnen vriendjes en vriendinnetjes, broertjes en zusjes, elkaar opzoeken en fijn samen spelen. Ook kunnen de kinderen op deze manier kiezen voor een divers aanbod van activiteiten, verdeeld over alle ruimtes.

De grote buitenruimte wordt ook gedeeld door de 5 stamgroepen, ook hier spelen de kinderen samen. De ruimte heeft mogelijkheden om te fietsen, schommelen, klimmen en duikelen, met zand spelen, voetballen, hutten te bouwen in de bosjes enz. Er staat een schuur waar kinderen zelf het spelmateriaal uit mogen halen.

VSO Hemsterhuislaan

SKH biedt aan de Hemsterhuislaan dagelijks vanaf 07.30 uur voorschoolse  opvang (VSO)  aan voor kinderen van de Nicolaas school.  VSO kan bij ons alleen worden afgenomen in combinatie met een contract voor buitenschoolse opvang (BSO).

Wanneer de kinderen ’s ochtends bij de SKH  gebracht worden is er tijd voor een spelletje of een knutselactiviteit. Pedagogisch medewerkers brengen de kinderen lopend naar school en dragen hen over aan de leerkrachten.

Voor meer informatie omtrent het aanvragen van VSO aan de Hemsterhuislaan kunt u contact opnemen met Miranda Stavenga van de afdeling Planning.

Bekijk Inspectierapport_BSO MikMak_21-03-24