BSO Bibelebontse Borg

 

BSO Bibelebontse Borg is een leuke, gezellige en creatieve BSO in basisschool de Borg. Wij zijn op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag geopend. We hebben een groep voor jonge kinderen van 4 tot 7 jaar, en een groep voor kinderen van 7 jaar en ouder. De jongste kinderen van 4 en 5 jaar hebben een eigen speellokaal en buitenspeelterrein. Vanaf ongeveer 6 jaar spelen de kinderen op het ‘grote plein’ waar tijdens schooltijd de kinderen uit groep 3 t/m groep 8 spelen. Op dit ruime buitenspeelterrein is in 2018 een prachtige Playground gerealiseerd waar allerlei sport en spel activiteiten gedaan worden, een favoriete speelplek voor onze kinderen. Als het slecht weer is zijn we in het gymlokaal te vinden waar we samen tikkertje spelen, voetballen of met een gezellig muziekje aan lekker rondrennen. We hebben een helder dagritme zodat de kinderen goed weten waar ze aan toe zijn. Op de rustige momenten van de middag zitten we met de kinderen die dat leuk vinden aan tafel te knutselen. De werkjes die we maken geven we een plekje in het lokaal zodat het er altijd kleurrijk en gezellig uitziet.

 

BSO Bibelebontse Borg is gehuisvest in en werkt nauw samen met CBS de Borg. Er worden op deze BSO alleen kinderen opgevangen van CBS de Borg. Deze BSO locatie is gehuisvest in diverse plekken in school; De 4 tot 7  jarigen worden opgevangen in de peuterspeelzaal ruimte en in de multifunctionele ruimte achter het podium in de centrale hal. De kinderen van 7 jaar en ouder worden opgevangen in een eigen groep op de Vide in de grote hal. Het speellokaal wordt, in onderling overleg, door iedereen gebruikt. Activiteiten en spelmateriaal worden toegespitst op beide groepen en zijn dus passend bij de leeftijd van de kinderen.

We hebben plek voor ongeveer 50 kinderen bij BSO Bibelebontse Borg.Op dit moment werken er per dag maximaal 5 pedagogisch medewerkers op de Bibelebontse Borg. De groepsruimtes zijn net als op de andere locaties ingedeeld in verschillende hoeken: een poppenhoek, knutselhoek, bouwhoek, leeshoek etc.  De locatie ligt op loopafstand van zorgboerderij de Mikkelhorst, hier zijn we met mooi weer regelmatig met de kinderen te vinden.

Bekijk Inspectierapport_Bibelebontse Borg_28-02-23