BSO Bibelebontse Borg

BSO Bibelebontse Borg is een leuke, gezellige en creatieve BSO in basisschool de Borg. Wij zijn op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag geopend. We hebben een groep voor jonge kinderen van 4 en 5 jaar,  een groep voor kinderen van 6 tot 7 jaar en een grote voor de oudste kinderen tot ongeveer 8 jaar. De groepen hebben een eigen lokaal en speelplein zodat de ruimtes en de activiteiten speciaal op de leeftijdsgroep zijn afgestemd. We houden van buiten spelen, maar als het slecht weer is zijn we in het gymlokaal te vinden waar we samen tikkertje spelen, voetballen of met een gezellig muziekje aan lekker rondrennen. We hebben een helder dagritme zodat de kinderen goed weten waar ze aan toe zijn. Op de rustige momenten van de middag zitten we met de kinderen die dat leuk vinden aan tafel te knutselen. De werkjes die we maken geven we een plekje in het lokaal zodat het er altijd kleurrijk en gezellig uitziet.

 

BSO Bibelebontse Borg is gehuisvest in en werkt nauw samen met CBS de Borg. Er worden op deze BSO alleen kinderen opgevangen van CBS de Borg. Deze BSO locatie is gehuisvest in diverse plekken in school; namelijk de peuterspeelzaal ruimte voor de jongste kinderen, de multifunctionele ruimte achter het podium  in school voor de oudere kinderen, een ruimte op de vide in de grote hal en het speellokaal. We hebben plek voor 60 kinderen bij BSO Bibelebontse Borg.

De 4- en 5 jarigen worden opgevangen in de peuterspeelzaal ruimte en een noodlokaal op het plein en maken gebruik van het kleuterplein. De kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 8 jaar hebben hun eigen lokaal in de multifunctionele ruimte en de vide in de grote hal. Zij spelen buiten op het grote plein. Het speellokaal wordt, in onderling overleg, door iedereen gebruikt. De indeling op leeftijd is een globale indeling, we houden rekening met groepssamenstelling, vriendjes en vriendinnetjes e.d. Activiteiten en spelmateriaal worden toegespitst op beide groepen en dus passend bij de leeftijd van de kinderen.

Op dit moment werken er 6 pedagogisch medewerkers op de Bibelebontse Borg. De groepsruimtes zijn net als op de andere locaties ingedeeld in verschillende hoeken: een poppenhoek, knutselhoek, bouwhoek, leeshoek etc. Daarnaast is er een ruim omheinde buitenspeelruimte. De oudere kinderen spelen op het grote plein rondom de school, dit is niet omheind. De kinderen die op dit plein mogen spelen, moeten in bezit zijn van tenminste zwemdiploma A omdat er twee vijvers grenzen aan het speelterrein.  De locatie ligt op loopafstand van zorgboerderij de Mikkelhorst, waar we met de kinderen regelmatig naar toe gaan.

 

Bekijk Inspectierapport Bibelebontse Borg