Eten en drinken

Kinderen hoeven geen eten en drinken mee te nemen naar de opvang, dit wordt verzorgd door de Stichting Kinderopvang Haren.

De pedagogisch medewerkers dekken de tafel en nodigen de kinderen uit hen mee te helpen. Er wordt op het Kinderdagverblijf en op de Buitenschoolse Opvang zo veel mogelijk gezamenlijk gegeten. Eten is een sociale activiteit, het geeft structuur en is een rustpunt in de dag.

Wat eten en drinken we bij de SKH?

Binnen de organisatie doen we ons best om zo gezond mogelijk te eten. Er wordt gelet op de toevoeging van suiker en kleur-, geur – en smaakstoffen. We gebruiken bruin brood, verschillende soorten beleg en er is iedere dag vers fruit. Bij bijzondere gelegenheden eten we zo nu en dan pannenkoeken, wentelteefjes of patatjes.

Het drinken bestaat uit thee, melk, karnemelk, sap of water.

De allerkleinste kinderen krijgen van de SKH standaard Nutrilon voeding. Als u uw kind graag een ander merk voeding geeft, kunt u dit meenemen naar de locatie en geven we dit aan uw zoon/dochter.

Volgt uw kind een dieet?

Als uw kind een bepaald dieet moet volgen houden we hier vanzelfsprekend rekening mee. Speciale dieet voeding of bijvoorbeeld speciaal (vegetarisch) beleg kunt u meegeven naar de opvang.

Meld speciale diëten altijd bij het intakegesprek of/en de Pedagogisch medewerker van uw groep. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat alle medewerkers hiervan goed op de hoogte zijn!