BSO SimSalaBrink

BSO Simsalabrink is een gezellige BSO, waar kinderen lekker kunnen ontspannen na hun schooldag. Er worden allerlei activiteiten aangeboden waar kinderen aan kunnen deel nemen maar kinderen mogen zelf kiezen wat zij de middag willen doen.

BSO SimSalaBrink is gehuisvest in de Brinkschool, voor de kinderen van de Brinkschool. De BSO heeft daar de beschikking over twee lokalen en de ruimte van de speelleergroep, alle groepsruimten zijn ingericht met verschillende hoeken, zoals een bouwhoek, winkeltje, poppenhoek, leeshoek en/of knutselhoek. Daarnaast kan de BSO gebruik maken van zowel het kleuterplein als het plein met het grote speeltoestel. Er zijn twee basisgroepen, SSB1 heeft plaats voor 20 kinderen en SSB2 maximaal 22 kinderen. Iedere basisgroep wordt begeleid door twee pedagogisch medewerkers. De basisgroepen zijn naar leeftijd ingedeeld. SSB1 heeft de jongste kleuters en bij SSB2 zitten de wat oudere kinderen tot en met 7 jaar. De BSO is open op maandag, dinsdag en donderdag. Er is een nauwe samenwerking met BSO Tovenaar en BSO Rijmelarij omdat ook daar kinderen worden opvangen van de Brinkschool.

BSO Rijmelarij

Op BSO Rijmelarij kunnen kinderen, van 7 jaar en ouder, van de Brinkschool opgevangen worden. Er heerst een gezellige, ontspannen sfeer waar kinderen veel inspraak hebben over wat zij gaan doen. Er zijn veel verschillende spel- en knutselmaterialen en mogelijkheden om mee te doen aan diverse andere aangeboden activiteiten, kook en bakactiviteiten.

Vanaf september 2024 zit BSO Rijmelarij samen met de bovenbouw van de Brinkschool tijdelijk in het gebouw aan de Hertenlaan 21. Tot de bouw van het Integrale Kind Centrum (IKC) aan de Rummerinkhof 8 is gerealiseerd. In dit gebouw aan de Hertenlaan heeft de BSO de beschikking over de grote centrale hal en een met school gedeeld klaslokaal. De ruimten zijn ingericht met verschillende hoeken. Er zijn verschillende grote “stamtafels” waar gezamenlijk gegeten en gedronken wordt. Er is een buitenruimte rond het gebouw met verschillende hoeken en speelvoorzieningen.

Deze BSO heeft plaats voor 40 kinderen per dag, verdeeld over 2 basisgroepen. Rijmelarij 1 heeft 26 kindplaatsen en Rijmelarij 2 heeft 14 kindplaatsen. In de basisgroepen is geen verdeling gemaakt naar leeftijd. De kinderen kunnen tijdens de BSO tijd zelf bepalen wat zij willen gaan doen en aan welke activiteit zij willen deelnemen. Op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag starten de kinderen, nadat ze even tijd voor zich zelf hebben gehad, in hun eigen basisgroep, met gezamenlijk drinken en fruit eten. Dan wordt verteld welke activiteiten op het programma staan en kunnen kinderen aangeven of zij daaraan willen deelnemen.

De BSO is tijdens schoolweken open op maandag, dinsdag, donderdag vanaf 15.15 uur en

vrijdag vanaf 12.00 uur voor de kinderen die de middag niet naar school gaan en vanaf 15.15 uur voor de kinderen die wel de middag naar school gaan.

Tijdens schoolvakanties worden de kinderen samen met andere oudere kinderen opgevangen op BSO Erasmusheem.

Inspectierapport_BSO SimSalaBrink_19-09-23