BSO Jong & Oud (J&O)

BSO J&O

BSO Jong & Oud, de naam zegt het al. Op deze BSO zijn zowel Jong (de kinderen) als Oud (de bewoners van Zinn) aanwezig om samen met elkaar een leuke middag te beleven. We creëren op de BSO echt een huiselijke sfeer. Na school lekker met z’n allen aan tafel met een kopje thee en een broodje en samen met de aanwezige bewoners de dag doorspreken. Erg leerzaam voor de kinderen, want die krijgen zo een kijkje in hun jeugd door alle verhalen. Iedere week staat er een activiteit op het programma; bakken, knutselen, bingo, een sportieve buitenactiviteit of bijvoorbeeld naar de Hortus. Het is een kleine groep waardoor er veel ruimte is voor individuele aandacht en inbreng van de kinderen.

Per 1 maart 2009 is een BSO Jong & Oud (J&O) gestart in woonzorgcentrum de Dilgt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Criteria voor plaatsing zijn net als bij de andere BSO locaties voor oudere kinderen, dat zij  over een redelijke mate van zelfstandigheid beschikken, in principe 8 jaar of ouder zijn en in groep 5 of hoger zitten. Daarnaast moeten kinderen beschikken over een zwemdiploma en affiniteit hebben met de bewoners van het woonzorgcentrum. De kinderen van de Nicolaasschool en de Brink worden door een pedagogisch medewerker per fiets opgehaald van school, kinderen van de andere scholen zijn ook van harte welkom, mits ze zelfstandig naar de BSO kunnen fietsen.

BSO J&O op dinsdag geopend voor maximaal 10 kinderen, onder begeleiding van 1 pedagogisch medewerker en een stagiaire of vrijwilliger. De BSO vindt plaats in grand café de Middelhorst. Er is een redelijk vaste groep bewoners van de Dilgt die op dinsdag naar de BSO komt. Het is mooi om te zien hoe de band tussen en ouderen en kinderen zich ontwikkelt. Voor ouderen een leuke afwisseling in de week, sommige kinderen nemen een verzorgende rol op zich, andere genieten van speciale aandacht van bewoner.

De locatie van woonzorgcentrum de Dilgt biedt veel mogelijkheden om lekker buiten te zijn. Naast de BSO staat een bewegingstoestel voor kinderen en ouderen, is er de mogelijkheid om de Hortus (dat eigenlijk de achtertuin van de Dilgt is) te bezoeken, is er een jeu de boules baan en een prachtige volière. Een partijtje voetbal op het grasveld naast de BSO kan natuurlijk ook.  Naast de activiteiten in samenwerking met de bewoners van de Dilgt blijft de BSO vrije tijd. Kinderen kunnen dus ook gewoon een spelletje spelen, een stripboek lezen, lekker op de bank zitten en kletsen, knutselen of buiten spelen.

Bekijk  Inspectierapport 2017 Jong en Oud